Miljö, återvinning och hållbarhet

Vi värnar om miljön, om natur, hav & sjöar, djur och människor och vill arbeta för en bättre miljö i världen, Sverige, Blekinge, Sölvesborg och dra vårt strå till stacken. Hur kan vi göra detta som restaurang? 

Vi tänker igenom våra inköp; vad behöver vi och var kan vi närmast få tag i det? Vi vill samarbeta med lokala producenter, företag och leverantörer. Att köpa närproducerat och minska transportstäckorna är mycket viktigt för oss. Dessutom tycker vi att det är bra att gynna lokala företag och producenter.

Vi vågar säga att vi återvinner betydligt mer avfall än de flesta restauranger gör idag; vi återvinner glas, metall, kartong och plast. Vi samlar till och med ihop alla kapsyler och korkar för att slänga i metallåtervinningen. Ja, detta tar mycket plats och mycket tid - men vi tycker det är värt det!

Vi strävar efter att köpa ekologiskt och Krav-märkt och försöker i möjligaste mån få tag i bra produkter/råvaror till vår mat. Vi känner oss för tillfället mycket tveksamma till att importera jätteräkor och har därför tagit bort en rätt innehållande dem från menyn.

(uppdatering pågår..)

havet Privat bild
återvinna
eken privat bild